XE-BLOGARE.BLOGSPOT.COM

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Νοσηλευτής του Σισμανόγλειου προσεβλήθη από τον ιό της νέας γρίπης

Νοσηλευτής του Σισμανόγλειου νοσοκομείο προσεβλήθη από τον ιό της νέας γρίπης. Κατά πάσα πιθανότητα ο νοσηλευτής προσεβλήθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ο ασθενής ακολουθεί την ενδεδειγμένη θεραπεία στο σπίτι του. Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Στα πλαίσια διερεύνησης ενός εκ των περιστατικών που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενός επαγγελματία υγείας που νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α/Η1Ν1 και εργάζεται στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει προβεί σε άμεση και ενδελεχή διερεύνηση των επαφών του συγκεκριμένου περιστατικού και τη λήψη των αντίστοιχων μέτρων σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

» Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. σε συνεννόηση με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς Γρίπης, για τις επόμενες ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

» Τα περιστατικά της γρίπης έως σήμερα είναι 107, εκ των οποίων έχουν ιαθεί τα 31, τα δε υπόλοιπα εξ αυτών έχουν ήπια συμπτωματολογία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τη λήψη των παραπάνω μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads